maykedecock.reismee.nl

Vacature stagiair voor uitvoeren sponsorgeld-project

Stage bij A Ray of Hope in Kameroen

Organisatie

A Ray of Hope is een lokale organisatie in een plattelandsgemeenschap in Kameroen die zich inzet om mensen voor te lichten over HIV/AIDS. Kennis over HIV/AIDS vergroten, hiermee het taboe op het virus en de ziekte verkleinen en uiteraard het tegengaan van meer HIV-infecties zijn de doelstellingen. De leden van AROH zijn de werknemers van een klein regioziekenhuisje in Banga Bakundu. A Ray of Hope is op zoek naar een stagiair(e) die een nieuw voorlichtingsprogramma op middelbare scholen op wil zetten, waarvoor onder andere docenten voorgelicht moeten worden en een boekje met ervaringen van AIDS-patiënten samengesteld moet worden.

Stage

Van september 2011 t/m januari 2012 heeft Mayke de Cock, antropologiestudente aan de VU, A Ray of Hope in Kameroen geholpen met het opzetten van verschillende voorlichtingsprogramma's in combinatie met het uitvoeren van twee antropologische onderzoeken. Voordat zij naar Kameroen vertrok, heeft ze geld ingezameld om AROH financieel te helpen. Pas tegen het einde van haar verblijf vond ze een goed doel voor haar sponsorgeld. Door te praten met veel verschillende Kameroeners uit de omgeving van Banga Bakundu, een dorpje in de South-West province, kwam zij erachter dat er veel misverstanden bestaan over HIV/AIDS, die uit de weg geholpen zouden kunnen worden door middel van een eenduidig lesprogramma op de verschillende middelbare scholen in de omgeving. Ook lijden AIDS-patiënten erg onder het enorme taboe dat er op de ziekte heerst en geloven veel mensen niet in het bestaan ervan. Hierom acht zij het noodzakelijk om zieken een, weliswaar anonieme, stem te geven.

Omdat deze problemen pas aan het eind van haar verblijf opvielen, heeft Mayke geen tijd gehad om zelf aan de slag te gaan met eventuele oplossingen en is zij nu, in samenwerking met AROH's Nederlandse partner Give Milk Stop Aids op zoek naar een stagiair(e) die hier werk van wil maken. De begindatum van deze stage kan in overleg bepaald worden, een verblijf in Kameroen van minimaal drie maanden is gewenst. Goedkoop en goed onderdak en een stagebegeleider in de vorm van Henry Egbe-Batang, coördinator van AROH, is geregeld.

Profiel

Voor deze stage zijn wij op zoek naar een student(e):

  • culturele antropologie, communicatiewetenschappen, onderwijskunde, psychologie of pedagogiek.
  • die gemotiveerd is.
  • die zelfstandig kan werken.
  • die zich uitstekend kan redden in het Engels.
  • die openstaat voor culturele verschillen.

Contact

Herken jij jezelf in dit profiel? Neem contact op met Mayke de Cock: maykedecock@gmail.com of José Soorsma: j.soorsma@gmail.com. Informatie over de organisaties vind je op: www.givemilk.org.

Reacties

Reacties

Annemieke Siemerink

IK vind dat jij fantastisch werk doet daar in Afrika
groeten Annemieke Siemerink (tante van Stephan)

annemieke siemerink

Ik vind dat jij daar fantastisch werk doet daar in Afrika.

Groeten van Annemieke Siemerink. Tante van Stephan.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!